Eenheid en rust van vloer tot plafond

Bij familie Vandenbosch werd in de slaapkamer een schuifdeurkast en een multifunctionele vrijstaande kast ontworpen en onder de trap een maatkast gecreëerd. Mevrouw Vandenbosch getuigt welke meerwaarde deze maatkasten voor haar betekenen.


Slaapkamer

“Vroeger stond er een gewone kleerkast in de slaapkamer. Wat mij daaraan stoorde, is dat er zaken op en naast de kast werden geplaatst. We hadden onvoldoende ruimte om al onze spullen netjes op te bergen. Dankzij de maatkast die we nu hebben, is de ganse ruimte benut van boven tot onder.”

 

Een kast in vier delen

“In de grote kast, bestaande uit 4 schuifdeuren hebben we achter de eerste schuifdeur een telescopische garderobestang waarmee ik heel gemakkelijk jurken naar beneden kan brengen. Daaronder zijn er vier grote lades. Het middelste stuk is met twee hanggedeeltes voor bloezen, geklede t-shirts en broeken en daarboven nog legplanken voor winter- en zomerlakens. Helemaal rechts zijn er leggers, iets minder diep, want de schouw zit daar gedeeltelijk achter. Er kwam een klein stukje van de schouw in de kamer terecht, maar dit is volledig weggewerkt. Daaronder hadden we ook transformators en een verluchtingsrooster die eveneens mooi in de maatkast verwerkt zijn.” 

 

Multifunctionele televisiekast

“In de functionele vrijstaande kast hangt aan de ene kant de televisie en aan de achterkant werden legplanken voor kledij voorzien. Voor de deuren kozen we voor spiegelglas, handig in een dressing.

In de televisiekast zit de digicorder verwerkt. Er werd een infrarood-oog voorzien om vanuit het bed de digicorder makkelijk met de afstandsbediening te kunnen bedienen.”

 


“Alle kabels zijn mooi weggewerkt.”

 

Nachthal

“Onder de trap op de eerste verdieping, was er een verloren ruimte. We hebben daar nu ook een kast laten maken. Er is één kant waar je lange mantels in kunt opbergen, als bijkomende oplossing voor onze (snel gevulde) vestiairekast beneden. In de kast onder de trap hangen we naargelang het seizoen de wintermantels en achteraan (in de diepte) is er ook nog plaats om schoendozen te zetten. Dit vind ik vooral heel praktisch.

In het hoogste gedeelte van de kast, kunnen we eigenlijk twee keer hangen: boven – en onderaan. Oorspronkelijk dacht ik dat het onze gang ging verkleinen, maar het is een lichte kleur van kast, afgestemd op de kleur van de muren in de gang, waardoor de constructie één mooi geheel vormt met de andere elementen in de nachthal.”

 

 

“Zowel Luc als Ilse hebben ons van a tot z ondersteund.”

“In de winkel hadden we een eerste contact met Ilse. Na de opmeting van Luc heeft Ilse ons verder geadviseerd wat betreft de materiaalkeuze en de indeling. De werken zijn zeer goed verlopen. Het parket is proper afgeplakt en beschermd geweest.”

 

“Ik droomde al lang van maatkasten.”

 

“Het gevoel dat ik krijg is een ordelijk gevoel, heel aangenaam. De gesloten ruimtes waarin alles opgeborgen kan worden, werkt rustgevend. Ik droomde al lang van maatkasten en dankzij Meesters in Maatkasten is deze droom werkelijkheid geworden.”{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x