Maximale benutting met maatkasten. Getuigenis van Nele Colle.

Nele Colle is professioneel opruimcoach en weet als geen andere hoe je een woning praktisch moet organiseren. Zelf is ze al enige tijd bezig met een grote verbouwing aan haar huis. Na 12 jaar was het tijd om ook de zolder aan te pakken. Ons Meesters in Maatkasten team stond klaar met deskundig advies om deze ruimte nieuw leven in te blazen en optimaal te gaan benutten.

Van droom naar realiteit

"Van het moment dat we dit huis 12 jaar geleden kochten, was het de bedoeling om op onze zolder een extra slaapkamer te maken om zo iedereen een eigen kamer te geven. Maar ook de ruimte wilden we optimaal benutten voor extra opbergruimte en speelruimte." aldus Nele Colle. "Nu het eindelijk zover was, beslisten we er naast de slaapkamer vooral een bureau van te maken waar je rustig kan werken, en de overige verloren ruimte zo optimaal mogelijk te benutten om spullen ordelijk te kunnen opbergen."

Dan begon de zoektocht naar een partner die Nele haar ideeën ook kon uitvoeren. “We besloten om in zee te gaan met Meesters In Maatkasten aangezien we droomden van op maat gemaakte kasten. Zo konden we ook volledig ons ding doen voor deze ruimte. Daarnaast waren we op zoek naar iemand met kennis van zaken, kwaliteit en vakmanschap, die ons wilden begeleiden vanaf ons idee tot en met de plaatsing.” 

Meteen een match

“Vanaf het eerste gesprek waren Luc & Michiel meteen mee met ons verhaal. We legden uit wat we wilden en hoe we het zagen en hij tekende tijdens ons gesprek dit ook onmiddellijk uit. Een heel aangename ervaring, want zo kregen onze ideeën ook onmiddellijk vorm. Dit gaf ons vertrouwen in zijn advies, omdat hij ook meteen voelde waar wij naartoe wilden.”

“Luc & Michiel waren ons zelfs altijd twee stappen voor. Voor praktische zaken waar wij geen uitweg zagen (bijvoorbeeld een schuin raam) wisten zij meteen een simpele en logische oplossing aan te bieden.”

“Daarna gaven zij alles grafisch vorm en overliepen we de tijdlijn van het project. De samenwerking met hen beiden gaf ons een goed gevoel, aangezien ze de leiding namen en wij toch altijd samen de eindbeslissingen konden nemen.” 

Nele is er zich van bewust dat het geen gemakkelijk project was: “We hadden enkele wensen die heel belangrijk waren voor ons.  Onze zolder is niet hoog en heeft een schuin dak waardoor een groot deel van de ruimte te laag is om te staan. Toch wilden we deze verloren hoeken zoveel mogelijk gebruiken met zelfs ophangruimte en heel diepe lades, zo diep dat zelfs de kinderen er zich in kunnen verstoppen”, aldus een lachende Nele. 

 Een ruim, open gevoeld

Daarnaast had ook haar man een specifieke wens: “Een deel van de zolder is een technische ruimte voor mijn man, dus vond hij het belangrijk dat hij er ook gemakkelijk en snel aan kon. Meesters in Maatkasten zorgde hier voor een praktische maar ook esthetische oplossing zodat de leidingen wel nog steeds goed bereikbaar zijn, maar niet meer zichtbaar.

Nele en haar gezin kijken enthousiast terug op het project. “Er was steeds een goeie, transparante communicatie met zowel Luc en Michiel als de plaatsers van de kasten. We wisten ook telkens wanneer de plaatsers langskwamen en er werd steeds op voorhand besproken wat er die dag ging gebeuren. 

Op het einde van de werken kwam Michiel langs voor een laatste controle en definitieve oplevering van het project. Op deze manier konden we een op maat gemaakt project van Nele mooi afsluiten.”

Een geslaagde samenwerking

Nu het project realiteit is geworden, kunnen Nele en haar gezin volop genieten van deze herwonnen ruimte: “We zijn er al gretig gebruik van aan het maken! Het is echt de kers op de taart nadat wij al zolang aan het verbouwen waren. We raden het iedereen aan om samen te werken met het professionele team van Meesters In Maatkasten. Je krijgt niet alleen op maat gemaakte kasten, maar ook heel wat advies hoe je een ruimte het best kan optimaliseren. Daarna hoef je er enkel nog van te genieten. Voor iedereen die zijn woning praktisch én esthetisch wil laten omtoveren, raad ik Meesters In Maatkasten aan.”

Nele maakte aan de hand van haar ervaring met ons een checklist voor iedereen die de stap nu wilt nemen. Benieuwd naar Nele's nuttige tips? Download de checklist hieronder en laat je inspireren, zodat je perfect voorbereid bent op jouw gesprek met Luc en Michiel van Meesters In Maatkasten.

Kom voorbereid naar jouw gesprek met onze checklist.
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x