Van slaapkamer naar dressing op maat

Hoe het begon

Mevrouw Gorgon vertelt: “Toen onze zoon het huis verliet, hadden we het idee om de kamer opnieuw in te richten. We kozen voor een dressing doorheen de volledige ruimte.

De kasten die er stonden, waren aan vervanging toe. Interieurarchitecte Ilse Vleminx heeft ons bij dit proces begeleid van A tot Z. Ze hield rekening met onze wensen, onze stijl en onze noden. Ik wou absoluut een schoenenkast, hangrekken voor mijn broeken, een rek dat je kunt uitnemen voor jurken, een opbergplaats voor riemen… Al deze elementen werden geïntegreerd in de opstelling.”

 

“Er werd rekening gehouden met onze wensen, onze stijl, onze noden.”

 


Tips van Ilse

“Wat ik heel fijn vond, was dat Ilse tips meegaf waar een leek niet aan denkt.

Zo gaf ze de tip om functionele spiegels te integreren in de kasten, waardoor je jezelf zowel van voor als langs achter kunt zien als je je outfit uitkiest. 

Ik wou geen openslaande deuren. Ilse gaf als tip mee om met schuifdeuren te werken. We hebben gekozen voor enkele deuren in melkglas en enkele andere deuren in spiegelglas.

De kamer was net in het donker paars/bruin geschilderd. De zijkanten van de kasten en het ladengedeelte, zijn in dezelfde kleur uitgevoerd. De rest is in het wit, wat voor een heel mooi contrast zorgt.” 

 

“Verder heb ik een uittrekbaar hanggedeelte voor mijn jurken. Dankzij de uitneembare garderobestang, heb ik mijn jurken perfect binnen handbereik.

Ik strijk ook in mijn dressing. Ilse raadde aan om een uittrekbare plank te integreren. Dat is heel fijn, want ik kan mijn wasmand daar op zetten, mijn was opvouwen enzovoort.”


 

 

Een ideale samenwerking

“De samenwerking was top. Op elk moment konden we bij Ilse terecht met onze vragen. Toen het definitief plan af was, zijn we opnieuw naar de toonzaal gegaan om de materialen en kleuren te kiezen. We kregen staaltjes mee naar huis om de kleuren van de kasten en de deuren bij de kleur van het laminaat te doen passen.

Ik wou niet dat de originele vloer beschadigd zou worden door het plaatsen van de kasten. Hier hebben de plaatsers heel veel rekening mee gehouden. Alles was perfect afgeplakt en er was geen enkele beschadiging. De plaatser nam alle tijd die nodig was om de onderdelen stuk voor stuk binnen te brengen en te monteren.”


“We kregen staaltjes mee naar huis om de kleuren van de kasten en de deuren bij de kleur van het laminaat te doen passen.”


Een luxueus gevoel

“Zelfs na een jaar heb ik nog plaats over in de kast. Ik heb ruimte voor de grote stukken: zo heb ik wel wat laarzen en die kunnen er allemaal in. Het gevoel dat ik heb: luxueus. Vroeger moest ik zoeken naar de schoenen die bij mijn outfit pastten en moest ik naar een andere ruimte gaan daarvoor. Het is nu heel leuk om een outfit samen te stellen, want ik heb alles in mijn kast, heel mooi gesorteerd en opgeborgen. Ik ben echt heel tevreden.”

“Het gevoel dat ik krijg is een ordelijk gevoel, heel aangenaam. De gesloten ruimtes waarin alles opgeborgen kan worden, werkt rustgevend. Ik droomde al lang van maatkasten en dankzij Meesters in Maatkasten is deze droom werkelijkheid geworden.”


 

“Het gevoel dat ik heb: luxueus.”

 

“Samen creatief” {{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x